TITEREARTE Compleix 15 anys

TITEREARTE Compleix 15 anys
Titerearte va obrir les seves portes al gener de l’any 2000.
Feliços de complir 15 anys, realitzant els objectius de formació, recerca i difusió del teatre de titelles. Actualment la nostra seu està en La Formiga Martinenca, entitat centenària del barri del Clot, al carrer Mallorca, 580 de Barcelona.

En aquest temps hem pogut realitzar diferents cursos de formació, per a joves artistes que van triar dedicar-se a la professió de Titellaire. Així mateix educadors i educadores van realitzar tallers per incorporar la titella en com a recurs pedagògic per a la seva tasca diària d’educar.

Estrenem espectacles de teatre de titelles i actors per a públic de diferents edats.

Gràcies a tots els que ens van acompanyar en aquest camí i benvinguts als quals vulguin sumar-se a nosaltres. Seguim treballant per la formació, recerca i difusió del teatre de titelles.

 

Tallers en família a La LLacuna

Tallers en família a La LLacuna
Hem visitat i realitzat el primer taller de titelles en família del municipi de  La Llacuna.
Ha estat fantàstic la rebuda de Rosa, integrant de l’Ajuntament i de María Rosa, la Regidora de Cultura que a tot moment va estar atenta a col·laborar amb nosaltres.
Tot el públic, nens i adults han estat molt càlids, receptius i creatius a les consignes que Mónica donava en el taller. L’entorn del vesprejar en aquesta plaça major de  La LLacuna, ha estat el marc ideal per a aquesta jornada en família.
Tornarem a realitzar un segon taller, ja els anirem explicant.

Tallers en família a Òrrius

Tallers en família a Òrrius
Visitem aquest bell municipi durant tres dissabtes consecutius per trobar-nos amb un grup de famílies molt creatives.
Realitzem unes titelles estupendes i juguem situacions amb ells molt divertides.
Gràcies a Gisella i a Maite per organitzar aquests tallers subvencionats en part per l’Ajuntament d’Òrrius i la Diputació de Barcelona.

Titerearte en el Programa.cat

Tot l’equip de Titerearte està molt content amb la incorporació del nostre espectacle Carabassa en el Programa.cat. de la Generalitat de Catalunya.
Programa.cat és un projecte de difusió i suport a la cultura organitzat per la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. El públic destinatari d’aquest programa són els municipis catalans.
El Tulí, la Tulina al costat de l’àvia i a la resta de personatges, podran recórrer els pobles i ciutats de Catalunya explicant la seva història Carabassa.

Tallers de titelles en família

Tallers de titelles en família
Titerearte realitza des de la seva àrea de difusió, tallers de titelles en horari escolar com a extraescolar.
Una de les variables dels tallers extraescolars són els tallers en família.
Mares, pares, avis i nens gaudeixen del taller en el qual no solament es construeixen les titelles, sinó que a més aprenen a manipular-los i a explicar entre tots una història.
La Diputació de Barcelona subvenciona aquestes activitats per facilitar als municipis de menys de 20.000 habitants unes jornades de joc i expressió en família.
Els propers tallers seran a Òrrius. Ja els explicarem més detalls.

Tallers d’interculturalitat

Creats per transmetre als infants valors com el respecte i la solidaritat, i fer prendre consciència davant la “diversitat” que hem de viure, per comprendre que la realitat actual és la conseqüència dels canvis produïts pels pobles.

Tallers de titelles amb material reciclat

L’objectiu d’aquest taller és sensibilitzar sobre la possible utilització de tot allò que en aparença ja no serveix i donar-li forma com a element teatral, per a comprendre la importància de reciclar i oferir una aposta de futur pel respecte i la millora del medi ambient.

Tallers de titelles en família

Són tallers pensats per donar eines i millorar la comunicació entre pares i fills mitjançant el joc i la creativitat. Cada un dels participants crearà el seu personatge, en forma de titella, per crear un vincle afectiu i seguir inventant històries en l’àmbit familiar.